Jaarlijks starten er bijna 200.000 leerlingen op de middelbare school zonder te weten hoe je nou eigenlijk leert.

90% ploetert zich jarenlang onnodig door zijn of haar schooltijd heen.

Herken jij dit?

Mocht één of meerdere van bovenstaande situaties jou bekend voorkomen, dan is de kans groot dat jij niet effectief leert.

Niet gek, want zo’n 90% van de middelbare scholieren leert met moeite en/of scoort lager doordat zij niet weten HOE ze het beste kunnen leren. De manier waarop zij leren is vaak ineffectief waardoor frustratie, stress en onnodige onvoldoendes ontstaan.

Het gekke is: op school leer je niet (of nauwelijks) HOE je slim kunt leren.

Vaak vindt iedere scholier zijn eigen leersysteem uit waarvan vroeg of laat blijkt dat het zoveel makkelijker kan of had gekund. Eigenlijk nemen dus heel veel leerlingen de lange route vol hobbels en obstakels, terwijl er bewezen effectieve strategieën, technieken en stappenplannen binnen handbereik liggen.

Succesvol Leren geeft jou de mogelijkheid om te groeien in cijfers én in vrijheid.

Hoe we dat doen?

Binnen Succesvol Leren werken we altijd met een persoonlijk plan, aansluitend bij jouw aandachtsvakken, doelen en knelpunten. Dit zorgt ervoor dat we precies aanpakken wat JIJ nodig hebt en zodat jij op korte termijn successen ervaart.

“We denken vaak dat we motivatie nodig hebben voor succes, maar het omgekeerde is waar: we hebben successen nodig om gemotiveerd te raken en te blijven…”

Vakoverstijgende leertechnieken

In de eerste drie modules neem ik je aan de hand mee om de basis van jouw leerproces stevig neer te zetten. Dit zijn de vakoverstijgende leertechnieken die nodig zijn om structureel jouw schoolresultaten te verbeteren. Zo maken we een concreet aanvalsplan dat jou dagelijks de juiste focus en ook vrijheid geeft. Ik leer je hoe je een laserfocus ontwikkelt in onze wereld vol afleiders. En we werken aan een ‘Succesmindset’ waardoor jij onverslaanbaar wordt.

Vakspecifieke leertechnieken

Na deze drie modules opent de hele ‘gereedschapskist’ vol technieken, stappenplannen en tips & tricks per vak. Of jij nou moeite hebt met de kern uit teksten te halen, moeite hebt met leesvaardigheid, effectief woordjes wil leren, stappenplannen wil voor exacte vakken of wat dan ook…het komt allemaal aan bod. En het mooie is, jij bepaalt waar we aan werken zodat we gelijk datgene aanpakken waar jij moeite mee hebt. Vanuit de start nemen we eerst jouw doelen en aandachtsvakken door zodat we gelijk kunnen inspelen op jouw persoonlijke knelpunten.

Het programma duurt gemiddeld 6-8 weken. Binnen deze weken hebben we jouw knelpunten aangepakt, ervaar je successen en weet jij precies hoe je optimaal leert a.d.h.v. concrete tools en technieken.

Mocht jij echter later tegen een ander knelpunt aanlopen… Of over twee jaar de stap maken van de onderbouw naar de bovenbouw… Of je bereikt het examenjaar… Je behoudt levenslang toegang, zodat jij altijd toegang hebt tot alle tools en technieken.

Succesvol Leren zorgt ervoor dat jij het wiel niet zelf hoeft uit te vinden en direct op het winstpad terecht komt. Hierdoor bespaar jij jezelf (en je ouders ;)) een hoop tijd, moeite en frustratie én voorkom je een hoop onvoldoendes. We kunnen eigenlijk stellen dat jij de korte route neemt in plaats van de lange route.

Na de 6-8 weken behoud je toegang. Dit betekent dat je het programma je hele schoolcarrière gebruiken.

Op jouw succes!

– Larissa –

Larissa Kapnissakis is expert op het gebied van leren. Ze is oprichter van één van de grootste Leren Leren-instituten in Nederland, heeft inmiddels meer dan 5.000 middelbare scholieren gecoacht en wordt regelmatig ingehuurd als spreker, sparringpartner of trainer binnen docententeams in het onderwijs.

De laatste jaren begeleidt ze haar leerlingen binnen het online coachprogramma ‘Succesvol Leren’ waarmee ze uitzonderlijke resultaten boekt met haar leerlingen. 

De best-practices  vanuit haar jarenlange ervaring heeft zijn op een actieve en inspirerende manier in het Succesvol Leren-programma opgenomen.

Door het aanleren van effectieve en bewezen leertechnieken, trucjes, strategieën en tal van stappenplannen groeien haar leerlingen binnen korte tijd in cijfers én in vrijheid.