Lees hier de ervaringen van scholieren & ouders:

SL

Succesvol Leren
Middelbare school: klas 1 t/m 6

SBL

Succesvol Begrijpend Lezen
Basisschool: groep 6, 7 & 8

SL

SL

SL

SBL

SL

SBL

SL

SL

SL

SBL

SL

SL

SBL

SL

SL

SL

Tijd voor huiswerk en ook nog tijd voor alle hobby’s

De overgang van de basisschool naar het VWO ging niet vanzelf. Hoe zorg je dat je overzicht, je werk goed inplant en vooral ook nog tijd overhoudt voor hobby’s en sociale contacten? We kwamen dit programma tegen op facebook en gingen ermee aan de slag. Het was in het begin moeilijk om de nieuwe stappen aan te leren en in te slijpen, maar nu merkt onze dochter dat het toch echt tijd oplevert. Als cijfers van sommige vakken niet goed uitpakken, gaat ze aan de slag met de technieken en pakt zo elke keer weer een andere techniek op. Klasgenoten zijn veel tijd kwijt aan bijles en huiswerkbegeleiding op soms onmogelijke tijden. Ze zei toen zelf: ‘ik ben zo blij met wat ik geleerd heb, ik kan het nu zelf en op mijn eigen tijden indelen!’ Echt een aanrader dus om zelfredzaam te worden en dit toe te passen op elk vak!

Fenne van Berkel

Ouder

SL

SL

Larissa bedankt
Hoi Larissa,

Wil je even laten weten dat mijn dochter zo blij is met je.
(en wij dus ook)
Dit is iets wat iedereen wil voor zijn kind als je kind naar de middelbare school gaat of al zit.
Je leert dus echt hoe je moet leren, wat gewoon de basis is voor alles.

Een vriendin van haar is ook gestart nav de goede resultaten en de meiden hebben het nu dagelijks over je.
Alsof je een soort vriendin bent geworden;

‘jaaa een 8 voor geschiedenis dankzij Laris’
‘een 9,8 voor wiskunde, komt door de toetsen van Laris’.
‘heb jij bio al geoefend met Laris’

Zij leert bijna ieder vak volgens jouw methode, en is echt enorm vooruit gegaan. Alleen maar mooie cijfers gehaald.
Van brugklas havo naar 2 atheneum met alleen maar voldoendes en een toprapport over naar de 3e.

Dus Laris, enorm bedankt ook namens de meiden!
Fijne vakantie!

Puck Jimmink

Ouder

SL

Hoi Larissa,
Ik heb net m’n cijfer van mijn boektoets van engels terug!
Ik heb een 8!!! Ben er echt zo blij mee
Ik ben nu van een 3.5 gemiddeld naar een 5.7 gegaan!! Super bedankt

Groetjes fréderique

SL

SL

“Succesvol Leren is een gestructureerde aanpak met deskundige begeleiding van Larissa. Het heeft onze dochter in 4 VWO echt geholpen in de stap van onder- naar bovenbouw om op een andere manier te leren! En de gestructureerde wijze van plannen zorgt ervoor dat ze ook in de weken voor en tijdens de toetsweek meer rust en ontspanning geeft!

Laura Ozinga

Ouder

SL

SL

SL

Precies wat we nodig hadden…

Hoi Larissa,

Ik wil je ontzettend bedanken voor je training. Wat een ontzettende meerwaarde heeft dit gehad. Tim heeft een zware dobber aan het 1e jaar gehad maar met de hulp van jouw training heeft hij een enorme inhaalslag kunnen maken. Zijn laatste proefwerkweek heeft hij volbracht met maar 1 onvoldoende voor Nederlands. De rest allemaal hele dikke voldoendes met als klap op de vuurpijl een 7,8 voor wiskunde. En dat terwijl hij een 3,8 gemiddeld stond. Heeft hij toch maar mooi een 5 op zijn rapport. Hi gaat dus keurig over naar 2 Havo. Superblij natuurlijk!

We gaan nu lekker genieten van een welverdiende vakantie en het volgende schooljaar vanaf dag 1 aan de gang met jouw technieken en aanvalsplan! Scholen zouden dit gewoon standaard aan moeten bieden voor alle brugklassers. Wat had dit Tim veel stress en uren gescheeld. We zijn nu vanaf de meivakantie begonnen met jouw training dus dat was erg hard werken om het in die paar weken nog te doen maar het is gelukt!

Heel erg bedankt!!

Groeten

Tim en Can

Ouders

SL

SL

Een uitgekiend programma voor iedereen

Aan het begin van dit schooljaar is onze zoon aan de slag gegaan met Succesvol leren. Hoewel hij echt wel wist dat hij dingen anders aan moest pakken, wist hij niet goed hoe. Na een slecht begin (maar liefst 7 onvoldoendes als gemiddelde) staat hij nu nog maar 1 onvoldoende en begint het zelfvertrouwen toe te nemen.

Ouder

SL

SL

Deze cursus via Facebook tegengekomen. Sven besteedde best veel tijd aan het leren voor toetsen en zijn huiswerk, maar de cijfers lieten dit beeld niet zien. Na het volgen van het gratis webinar is Sven, en zijn wij als ouders, enthousiast over de methode, maar zou het nog helpen voor dit schooljaar (lees 5 weken voor de toetsweek)?

Gelijk gestart met de onderdelen die voor nu het meeste effect zouden hebben….en de nodige resultaten bereikt! Onze zoon gaat over naar 3 havo, 2 van de 3 onvoldoendes weggewerkt. Wij zijn blij en onze zoon ook!

Vanaf volgend schooljaar gaat hij direct vanaf het begin verder en zeker weten dat er veel minder tot geen stress, gezeur en gemopper zal zijn over het maken van huiswerk etc.
Een verademing voor iedereen; EEN AANRADER! Het zou standaard moeten zijn voor alle kinderen die van de basisschool naar het voortgezet onderwijs gaan. Dank je wel Larissa, super blij met je hulp!

Odette Klaver

Ouder

SL

SL

SL

Beste Larissa,

Deze mail is een vervolg op mijn vorige mail. Het gaat over mijn aandachtvak geschiedenis. ik stond voor geschiedenis een 3.8. In de toetsweek had ik een 6.9 gehaald die 3 keer meetelt. Daardoor sta ik nu voor geschiedenis een 5.6. Dit is mijn eerste voldoende voor geschiedenis. Ik ben erg blij met dit cijfer en de matrix heeft ook een grote rol gespeeld.

SL

Niek heeft zijn eerste 8 gehaald…..door te werken volgens jouw methode….Onze dank is groot!

Jeroen te Wierik

Ouder

SL

SL

SL

SL

SBL

SL

SL

SL

SBL

SL

SBL

SL

SL

SL

SL

SL

Geschiedenis succes

Hoi Larissa,

Ik heb voor het eerst geschiedenis geleerd met de matrix & gelijk voor mijn eerste so een 9.5 gehaald! Ik ben zó blij en ook nog wel een verbaasd(:

Dankjewel!

Groetjes,
Eponine

SL

SL

SL

Hi Larissa,

Ik heb een heel erg mooi punt behaald voor mijn toets wiskunde vandaag. Nooit eerder haalde ik zo’n hoog punt voor wiskunde. Van een 3.7 naar een 8.6 voor mijn proefwerk. Met behulp van jouw mix & match / DEAL methode. Ik ben zo vreselijk blij. Dankjwel.

Groetjes Luna

SL

SL

SL

Hi Larissa,
Nou we hebben succes hoor! De vorige toets van AK had ze een 4.1.
We hebben nu de matrixmethode gevolgd. Plus na de paragraaf oefen opgaven maken. Ook de oefentoets via toets mij doorgenomen. Verder alle definities in eigen woorden uit het hoofd geleerd… En toen had ze een 9.2

Geweldig hè! Het meest blij ben ik met het idee dat we nu weten hoe je moet leren.
En succes motiveert! Absoluut.

Dus super super dank. We gaan nu eerst vakantie vieren.. en dan daarna starten met de mix en match methode.

Groet
Maylis en Maureen

SL

SL

Kayen appte vanuit school. Hij had de natuurkunde toets voorbereid via de ‘Succesvol Leren-methode”. Er waren 16 onvoldendes en 2 voldoendes en Kayen had die voldoende. Wat is het toch bijzonder dat dit dan een sleutel is tot een eerste succeservaring.

Sanne Scheepens

Ouder

SL

SL

Hi Larissa, ik mail je over mijn aandachtsvak geschiedenis. Ik stond voor geschiedenis een 3.8. In de toetsweek heb ik een 6.9 gehaald die 3x meetelt, daardoor sta ik nu voldoende!!! Dit is mijn eerste voldoende voor geschiedenis. Ik ben erg blij met dit cijfer en de matrix heeft hierbij een grote rol gespeeld.

Judith

Leerling

SL

SL

Valerie kwam thuis met een 9!!!! voor wiskunde!

Mary Bulterman

Ouder

SL

SL

Alleen maar voldoendes in de toetsweek

Hoi Larissa,

Ik wil je graag ontzettend bedanken dat je een maand geleden (oktober 2021) op ons pad bent gekomen. Op dat moment liep Day (1 vwo) al vast omdat ze nooit heeft geleerd hoe haar huiswerk, toetsen etc te plannen. Elke dag zat ze tot na 22u aan haar huiswerk en dan was het nog niet af of haalde ze een lager cijfer dan ze verwachtte na zoveel uren leren.

Tot dusver hebben wij alleen jouw eerste stuk (helicopterview en aanvalsplan, chunken, herhalen) kunnen toepassen want de toetsweek volgde al vlak nadat we gestart waren met jouw traject. Maar mede daardoor heeft ze de toetsweek veel beter dan verwacht gemaakt; alleen maar voldoendes en zelfs een paar hoge uitschieters.

We zijn zo trots op haar en blij (ook zij) dat het werkt. Dus dankjewel voor deze boost.

Groetjes,

Patti (en Daylin)

Ouders

SL

SL

Eindelijk een manier gevonden hoe je moet leren wat resulteert op hogere cijfers en structuur in schoolwerk

Twee weken geleden is onze dochter gestart met het programma Succesvol leren. Jarenlang van alles geprobeerd om haar te ondersteunen in schoolwerk wat geen succes was. Als laatste redmiddel het coachingprogramma van Larissa aangeschaft. Omdat ze een belangrijke toets voor Frans had (telde 4x mee), heeft Larissa in het programma de volgorde aangepast en haar handvatten gegeven hoe ze deze toets kon voorbereiden. In het begin was het moeilijk om oude leermanieren te vergeten en die van Larissa toe te passen maar het resultaat was gelijk in haar cijfer terug te zien. Voor haar eerdere toets had ze een 6,7 gescoord wat in haar laatste toets een 8,9 is geworden waar ze ook nog heel kort de tijd voor had om voor te leren! Wat nog leuker is, is dat ze schoolwerk nu veel leuker vindt omdat ze sneller klaar is. Hoe dan? Nou, Larissa leert je in het programma heel duidelijk hoe en welke technieken je bij welk vak moet toepassen. We hebben weer rust thuis en onze dochter is weer op de bank te vinden ipv op haar kamer!

Ouder

SL

Jeetje, dat we dit niet eerder ontdekt hebben!!

Wat een verademing om deze cursus te ontdekken, de overstap van basisschool naar het VO was zo groot….mijn dochter heeft nooit leren leren. Gelukkig kwam een webinar van Larissa voorbij en zij was overtuigend. De gok gewaagd, 3 weken voor de laatste toetsweek van het 1e jaar maar goed waarom nog wachten? Elke dag dat je begint is een nieuwe begin!! Een blije dochter, geen stress een hogere cijfers met minder inzet. Door efficiënter te gaan leren ontstaat er structuur en rust. Met dit succes het 1e jaar goed afgesloten en met veel enthousiasme gaan we het 2e jaar er mee starten!!

Ouder

SL

SL

Heel Goed

Voor mij werkt het echt, het is misschien veel werk in het begin, maar na een paar weken merk je het verschil.
en je cijfers gaan ook verder omhoog.

Leerling

SL

SL

Nadat onze zoon van 1 TL overging naar 2 havo, bleek de stap toch groter dan verwacht. Na veel onvoldoendes zijn we voor de kerst gestart met de online cursus leren leren van Succesvol Leren. Direct resultaat, een andere instelling, leren plannen en binnen 6 weken positieve cijfers. Wij kunnen Succesvol Leren echt aanbevelen, zowel onze zoon en wij als ouders hebben veel geleerd. Er is nu structuur en rust in het leerproces.

Nicolay Vronik

Ouder

SL

SL

SL

SL

SL

SL

SL

SL

Na vier maanden struggle in huis en te lage resultaten werd het echt tijd voor verandering maar hoe? Niet dat wij als ouders geen onderwijs ervaring hebben (samen meer dan 50 jaar), maar op de één of andere manier kwamen we er niet door bij onze zoon die in de eerste van het VWO zit. Ik kwam in aanraking met het ondersteuningsprogramma van Larissa Kapnissakis via LinkedIn en was direct enthousiast… Na drie kwartier intake gesprek kwamen we tot de conclusie dat dit waarschijnlijk dé oplossing zou zijn. Na de eerste filmpjes van Larissa was onze zoon om en de lach kwam weer terug op zijn gezicht! Helikopterview, weekschema’s, leerstofchunken, vaste leertijden en leertools zijn de structuur die onze zoon nodig had… Ik kan het een ieder aanraden die ook in deze situatie naar hulp zoekt en de vrede en gezelligheid in de huiskamer terug wil.

Werner de Vries en Nel de Vries- Blokhuis

Ouders

SL

SL

SL

SBL

SL

SL

SL

SL

Hoi Larissa,

Ik wil je ontzettend bedanken voor je training. Wat een ontzettende meerwaarde heeft dit gehad. Tim heeft een zware dobber aan het 1e jaar gehad maar met de hulp van jouw training heeft hij een enorme inhaalslag kunnen maken. Zijn laatste proefwerkweek heeft hij volbracht met maar 1 onvoldoende voor Nederlands. De rest allemaal hele dikke voldoendes met als klap op de vuurpijl een 7,8 voor wiskunde. En dat terwijl hij een 3,8 gemiddeld stond. Heeft hij toch maar mooi een 5 op zijn rapport. Hi gaat dus keurig over naar 2 Havo. Superblij
natuurlijk!

We gaan nu lekker genieten van een welverdiende vakantie en het volgende schooljaar vanaf dag 1 aan de gang met jouw technieken en aanvalsplan! Scholen zouden dit gewoon standaard aan moeten bieden voor alle brugklassers. Wat had dit Tim veel zorgen en uren gescheeld. We zijn nu vanaf de meivakantie begonnen met jouw training dus dat was erg hard werken om het in die paar weken nog te doen maar het is gelukt!

Heel erg bedankt!!

Groeten Tim en Can

SL

SL

SL

SL

Mijn beide kinderen zijn gestart met het programma van Succesvol Leren. Het geeft inzicht en maakt ze bewust van actiever leren. Eerder leerden ze achter de laptop vandaan en namen ze totaal niks in zich op en dat is nu al binnen een maand een stuk verbeterd. Larissa is goed bereikbaar en denkt tussendoor mee bij vragen. Erg helpend! We zijn nog te kort bezig om al echte schoolresultaten te kunnen zien groeien maar hier heb ik nu sowieso meer vertrouwen in gekregen dat dit gaat komen.

Monique

Ouder

SL

SBL

SL

SBL

SL

Succesvol Leren

Wij zijn 7 oktober 2021 met de cursus gestart omdat onze dochter het heel erg lastig vond om te leren. Op de basisschool ging alles vanzelf. Nu was ze meestal de hele week elke dag wel 3, 4 of soms wel 5 uur met haar huiswerk bezig. Ook in het weekend. Toen kwam ik op FB de webinar tegen van Succesvol Leren. Dezelfde avond nog onze dochter lid gemaakt. In eerste instantie had ze er wat weerstand tegen omdat ze niet geloofde dat het haar zou helpen. Allereerst werden de huiswerkuren terug gebracht naar 10 uur per week. Dat was al zo fijn. Toen ze merkte dat het echt hielp nam ook de motivatie toe. Ze werkt nu 10 uur per week aan haar huiswerk. Het is nu altijd af en ze werkt ook al heel veel vooruit. Soms zijn we gewoon naar huiswerk aan het zoeken om te doen! 😉 De cijfers voor de toetsen worden ook beter en ook door Toets-Mij gaat ze zelfverzekerder een toets in. Wiskunde is een vak die ze erg moeilijk vind. Ik heb volgens mij nog nooit een voldoende gehaald voor wiskunde, maar we waren aan het leren voor haar toets. En door de 2w en1h techniek snapten we de vragen gewoon allebei! En een mooi cijfer voor de toets! We hebben nog niet alle leertechnieken gehad en soms begrijpen we iets niet helemaal maar dan mail je Larissa gewoon en dan helpt zij je verder! Dat is echt heel fijn! Wij zouden nu al niet anders meer willen! Een aanrader! En het fijne is, je kan het je hele schooltijd gebruiken!

Inmiddels zijn we aan het eind van het schooljaar gekomen. In juni had ze haar eerste toetsweek. Een week waarin ze 8 toetsen had. Omdat we al de module hadden gekeken over de helicopterview toetsweek wisten we al dat we op tijd moesten beginnen. Half april hebben we terug gekeken naar het filmpje waarin dit besproken werd. Onze dochter heeft 5 weken van te voren al naar de leraren gemaild wat de toets leerstof zou worden. Dit was een goed idee want ze kregen het pas vrij laat door wat de leerstof was maar omdat ze er al om gevraagd had wisten we al wat ze moest leren. Toen een planning gemaakt Dit was erg fijn. Inmiddels is de toetsweek achter de rug. Allemaal voldoendes op 1 na. Deze toets is door 23 van de 24 kinderen onvoldoende gemaakt dus aan wie ligt het dan? Ook heeft ze voor de vakken waar ze veel moeite mee heeft de hoogste cijfers van het schooljaar gehaald. Ik moet er wel bij zeggen dat we veel tijd hieraan kwijt waren. Veel meer dan de 2 uur per dag. En ook wat confrontaties omdat ze echt heel veel moeite heeft met het leren van de zaakvakken. Maar dat is nu gezien haar eindrapport het meer dan waard geweest! 🙂

Ouder

SL

SL

SL

Mogen wij al verder met de technieken voor zaakvakken? Hij had een 9,2 voor zijn wiskundetoets!!!

Donna

Ouder

SL

SL

SBL

Als eerste hbo student heb ik dit programma doorgelopen en ondanks dat het programma op middelbare scholieren gericht is, ben ik van mening dat dit programma ook goed kan worden toegepast op het hbo en de universiteit. Minder tijd kwijt aan de voorbereiding en minder stress voor het tentamen met een hoger resultaat als gevolg! Wanneer je open staat om efficiënter te leren leren, dan is dit programma de investering meer dan waard!

Pleun Molenaar

Student

SL

“Brugjaar net een half jaar gestart en dan een gefrustreerd kind in huis, denkende dat hij niet kan leren, wetendw dat hij niet weet hoe te leren. En gelukkig was daar de Succesvol Leren-training. Met de juiste basistechnieken, het weten dat er genoeg ruimte is voor vrije tijd, met een evenredige verdeling van het leerwerk gedurende de week, inzicht in huiswerk en effectieve planningen maken dat we nu een blij kind in huis hebben die successen behaalt. Dat er progressie te zien is, dat technieken toepassen loont en dat je leren kunt leren. De eerste toetsweek zit er op en de voorafgaande weken waren rustig en gestructureerd, met een overzichtelijk schema, duidelijke doelstellingen en heel belangrijk, ook leervrije dagen. De eerste cijfers stromen binnen, groei naar dikke voldoendes, maar die glimlach die terug is, dat is het belangrijkste. We zijn nog niet zo lang geleden gestart maar de cursus verdient een aanbeveling. Helder, transparant en ook de betrokkenheid van Larissa zelf is prettig en doelgericht. Wij zijn zeer tevreden.

Wendy de Groot

Ouder

SL

SL

SBL

SL

Ik heb voor mijn laatste geschiedenistoets mijn eerste voldoende gehaald na 1,5 jaar (6.1)! Ik ben er erg blij mee 😊.

Jules

Leerling

SL

SL

SL

Mijn zoontje zit in het eerste jaar van het gymnasium. Ik wist dat mijn zoontje moeite heeft met plannen en organiseren, daarom had ik hem meteen op huiswerkbegeleiding geplaatst. Drie weken voor de toetsweek kwam ik er echter achter dat mijn zoontje niets had gedaan aan alle talen en wiskunde. Hij stond op het punt om het bijltje erbij neer te leggen. Via LinkedIn stuitte ik op Larissa en in overleg met mijn zoontje heb ik het online programma aangeschaft. Het programma van Larissa heeft mijn zoontje tools geboden om hem te helpen met organiseren, plannen en vooral hoe hij efficiënt kan leren leren. Ook heb ik als ouder tools gekregen om mijn zoontje op de juiste manier te begeleiden. Hierdoor is het zelfvertrouwen van mijn zoontje gegroeid. Hij is tot het inzicht gekomen dat het niet lukte met leren, omdat hij niet wist hoe hij moest leren en dat het niet lag aan zijn intelligentie. Wat ons betreft een absolute aanrader! We zijn inmiddels gestopt met huiswerkbegeleiding, dat is niet meer nodig 😊

Fatima Arichi

Ouder

SL

SL