IMG_4939.jpeg

Je hoeft niet alles leuk te vinden.

Je hoeft niet alles leuk te vinden.

We leven in een tijd waarin we alles leuk moeten vinden en zaken vooral weinig moeite hoeven te kosten.

Het hoofdstuk “Bloemen en planten” bij het vak biologie, waarbij ik de levenscyclus van een bloem uit m’n hoofd moet leren… Ik vind daar niks aan, het interesseert me niet en nee, ik ben er niet gemotiveerd voor om dat te leren.

Betekent dat meteen dat ik het niet meer hoef te doen? Nee. Ik denk dat het ook belangrijk is om te leren dat ik dingen kan doen die ik niet leuk vind. Dat ik dingen kan bereiken die ik moeilijk vind. En ja, dingen die we moeilijk vinden, vinden we vaak aan het begin niet leuk om te doen.

Ondanks dat het heerlijk is om vooral te doen wat je leuk vindt, vind ik het ook gezond om kinderen te leren dat niet álles leuk of makkelijk hoeft te zijn.

En nee, je hoeft dan bij mij niet aan te komen met allemaal prachtige bloemen om me te overtuigen dat het wél leuk of mooi is. Leer me liever skills aan waardoor ik de stof beheers en ik door kan gaan met het volgende 😎.

– Je kan niet voor álles gemotiveerd zijn
– Je wordt niet op een dag wakker met een bak motivatie over je heen (dus daar hoef je ook niet op te wachten)
– Je hebt geen motivatie nodig voor succes. Je hebt succes nodig voor motivatie.