Geen ALT-tekst opgegeven voor deze afbeelding

Waarom school WEL belangrijk is:

Waarom school WEL belangrijk is:


– Je vrienden!
– Je leert al snel dat machtsverhoudingen oneerlijk zijn, net als in de echte wereld.
– Je leert dat sommige mensen een job doen die ze zelf niet leuk vinden: voorkom dit later!
– Je leert dat je mensen kunt raken als je iets boeiends kunt vertellen (en veel vaker hoe je mensen niet raakt) en dat dat een groot goed is, want maar weinig mensen kunnen dit.
– Dat communiceren en duidelijk zijn best lastig is. Hoi 🙋‍♀️, alle verschillende kanalen om leerstof op te geven Magister, ItsLearning, SomToday, klassenapp, studiewijzers, e-mail, mondeling of op het lesbord in de klas… 🙈

En al hoewel ik nu natuurlijk een beetje de draak steek met het onderwijs (al liggen deze punten niet ver van de waarheid), is school écht wel heel belangrijk voor jouw ontwikkeling.

Ik weet hoe vaak er gezegd wordt: “Maar dat gebruikt niemand in zijn of haar verdere leven!”

De vakken leer je niet puur en alleen voor de vakinhoudelijke kennis. Het leren van een taal bijvoorbeeld zorgt ervoor dat je bepaalde delen van het brein ontwikkelt. Je leert niet alleen “de taal”, je leert analytisch denken, verbanden leggen en patronen zien. Dus nee, de kans is groot dat jij het Franse woordje “muisklik” nooit gaat gebruiken in je verdere leven, maar het leren van een taal is wel degelijk belangrijk voor onze ontwikkeling.

En dan nog mijn, waarschijnlijk onpopulaire, mening:

Ik vind het nooit een goed argument dat wanneer iets veel werk kost je het dan niet moet doen. Juist dat vechten voor iets, moeite moeten doen, tijd in iets moeten steken vind ik een belangrijke levensles. Ervaren dat je iets nog niet kan en dat je het uiteindelijk toch kunt. 🔥

Dus sta vandaag op, start de week goed en wees ergens blij dat je vandaag al die irritante leraren weer ziet 😉.