Geen ALT-tekst opgegeven voor deze afbeelding

“Ik sta 12 tekortpunten, ik kan er toch niks meer aan doen.”

“Ik sta 12 tekortpunten, ik kan er toch niks meer aan doen.”

Hij heeft geen vertrouwen meer, laat zijn koppie hangen en kan zichzelf niet meer tot leren zetten.

Na inmiddels toch wel duizenden leerlingen te hebben gecoacht, kan ik met zekerheid zeggen dat alles nog mogelijk is als je nog een half schooljaar voor je hebt. Ik vind het zo heftig om te horen dat sommige leerlingen het nu al opgeven.

Sommige ouders wachten en wachten met het inschakelen van hulp: “Ik kijk het nog even aan tot na de voorjaarsvakantie”. Tuurlijk, moet ieder voor zich bepalen, maar wat gaat er dan opeens in de dagelijkse gang van zaken veranderen? Het is niet opeens dat er andere resultaten komen als je hetzelfde blijft doen. En het is niet opeens zo dat je vanaf 1 januari opeens vanzelf allemaal nieuwe leertechnieken bezit.

A.s. donderdag, 20.00u, geef ik een gratis webinar Succesvol Leren, ik help je graag goed op weg om 2022 op school goed te starten.

Interesse? De link staat in de comments!