Geen ALT-tekst opgegeven voor deze afbeelding

“Je kunt wel willen dat je kind dokter of advocaat wordt.” “Leg je er nou maar gewoon bij neer dat je kinds zoals die is.”

“Je kunt wel willen dat je kind dokter of advocaat wordt.” “Leg je er nou maar gewoon bij neer dat je kinds zoals die is.”

Ik kreeg laatst deze pijnlijke reactie van een ouder onder één van mijn posts.

“Omdat niet iedereen goed leert, je kan kinderen wel trachten te leren Hoe dat moet, echter, ze dienen ook nog eens de begaafdheid te hebben om het te kunnen toepassen. Je kan als ouder wel willen dat je kind Dokter of Advocaat wordt, als zijn of haar mogelijkheden qua geestelijk vermogen daar niet toe reiken kan je wel pushen als ouder alleen werkt dat alleen maar averechts! Leg je er nou maar gewoon bij neer dat je kind is zoals ie is.”

Mijn reactie:

“Kirsten, ik ben het niet met je eens. Volgens mij heeft dit niks te maken met advocaat worden of dokter. Het heeft te maken met je kind handvatten geven om zich te kunnen ontwikkelen en zijn of haar potentie te kunnen bereiken. En voor een ieder is die bandbreedte anders maar binnen die bandbreedte kun je je ontwikkelen.
Gelukkig leggen we ons er niet bij neer wat we al kunnen, dan zou niemand hebben leren lopen. Ontwikkeling noemen we dat.”