IMG_4956.jpeg

“Oh nee, dat ook nog”, zegt hij tegen z’n moeder als ze vertelt dat ze mij heeft ingeschakeld voor hulp bij het leren.

“Oh nee, dat ook nog”, zegt hij tegen z’n moeder als ze vertelt dat ze mij heeft ingeschakeld voor hulp bij het leren.

Al maandenlang lopen ze te stoeien. Zij moeder vindt dat het tijd is voor hulp, want samen komen ze er niet uit en inmiddels komen ze beiden in een negatieve spiraal terecht. De onvoldoendes lopen op, de motivatie zakt en ook thuis wordt het er niet gezelliger op. “Ik wil gewoon echt die vrolijke jongen terug die hij was”, zegt ze met pijn in haar stem. 

We nemen zijn leerproces onder de loep en al snel is het me duidelijk dat hij geen idee heeft hoé hij moet leren. Zijn moeder doet haar best hem te ondersteunen, maar doet alles op gevoel. Logisch ook, zij is geen Leren Leren-expert.

Zijn moeder vertelt hem dat ze denkt dat ik hem kan helpen. Hij staat niet te springen. Ze laat hen het introductiefilmpje aan hem zien en na 5 minuten moet hij lachen: “Mam, alles wat ze noemt gaat precies over mij. OK, laten we toch starten want ik denk dat zij me inderdaad helpen.”

Het is een feest om met hem te werken, want hij groeit met de dag. En nog veel leuker, hij lacht weer!