“Yes, hij heeft een 4,6 gehaald! Hij mag op de ‘Wall of Fame’!”

“Yes, hij heeft een 4,6 gehaald! Hij mag op de ‘Wall of Fame’!”

Ze keken me aan of ik niet goed was, mijn collega’s, zijn ouders en hijzelf. Een dikke onvoldoende, zo zagen zij het. Ik zag iets anders, namelijk de stijging van een reeks tweeën en drieënhalven naar een 4,6.

Ondanks dat ik onwijs goed ga op resultaten, ben ik me er volledig van bewust dat het de focus op het proces is dat uiteindelijk voor resultaten zorgt.

“Je bent op de goede weg. We analyseren aan welke knoppen we nog kunnen draaien om weer een stap verder te komen. Ik ben trots op je en houd vol. Well done.” Langzaam verscheen er een kleine lach op zijn gezicht en een kleine twinkeling in zijn ogen. En juist díe twinkeling hebben we nodig om vol goede moed verder te gaan.

Focus op het proces, dan komen die resultaten vanzelf!