“Je kunt tien MBA’s hebben maar nog steeds de emotionele intelligentie van een teenslipper.”

“Je kunt tien MBA’s hebben maar nog steeds de emotionele intelligentie van een teenslipper.”

Uiteraard ben ik voorstander van scholing, ben ik dol op diploma’s en moedig ik iedereen aan deze te behalen, maar een diploma is niet alles. Het is geen garantie voor succes. Ik zie de meest talentvolle gymnasiasten strugglen in het echte leven, omdat ze bepaalde andere eigenschappen onvoldoende hebben ontwikkeld.

Ook zie ik enorme talenten, zonder diploma, ongekend succesvol zijn omdat zij iets kunnen wat anderen niet kunnen.

Dus ja, een diploma maakt je leven echt makkelijker, het is een goede opstap, maar geen garantie voor succes. Gelukkig zien we steeds meer in dat ook andere kwaliteiten en vaardigheden belangrijk zijn.

“Je kunt tien MBA’s hebben maar nog steeds de emotionele intelligentie van een teenslipper”, zo een lekkere quote van Suzanne Bergings.